maanantai 27. heinäkuuta 2009

Tenjin Matsuri, 天神まつり

juhlatunnelmia ~ tassa ollu muutamat paivat niin hirvee kiire ( huomhuom, kesa_loman alusta lahtien ), ettei oo paivittaminen ollu aikasemmin mahollista.
baree ( lentopallo ) on joka paiva joko aamusta kolme tuntia tai paivasta kolme tuntia ja sen lisaks tanaan alkaa kulttuurifestivaalin treenit koululla luokan kanssa.
joten vapaa-aikaa ammari nai.

esim tanaan, mina ja misha tehtiin sita vapaa-aikaa ittellemme illaks vaha huijaamalla, mut homma toimii !


mutta tosiaan ! oltiin tossa Ayumin kanssa tossa lauantaina viettamassa vaha matsuria ja kattelemassa hanabia ( ilotulituksia ), jotka on kuulemma japanin toisiks isoimmat, ja voin kertoo, et on kyl kokemuksen arvonen juttu !


saatiin aikaan iso tapahtuma jo siita, ku tarvittiin obaasan paikalle laittaa mun yukata oikein, ku okaasan ei sita osannu teha ja sit seisoin ehk noin puol tuntii oven edes ku ne otti kuvia. sen lisaks, luulin, et mua normisti tuijotetaan paljon, mut seki sai ihan uuden merkityksen, ku kavelin yukata paalla pitkin Osakan keskustaa. Ayumiki huomautti, et kyllapa mua nyt kattellaan : D oli ehk semisti ahdistavaaki valilla.


mutta, kuvilla eteenpain !



ensin olin perjantaina Kuraton (josta on maininta aikasemmisaki merkinnoissa jossain. suomessa ollu japanivaihtaripoika ) kanssa kattoo prematsuri ja oltiin enemman siella uskonnollisella puolella kattoon rummutusta ja sen sellasta.






tan tallasta-- sen hoidin kuitenki aika nopeesti koska olin niin alyvasyny. ihan kivaa siel kuitenki sillonki jo oli.






sit Ayumin kanssa kaytiin eka vahan purissa ottaan esimakua tulevasta ja sit lahettiin kavelee hanabipaikalle. alkuperaset junasuunnitelmat vahan muuttu ku asemalla oli poliiseja sanomassa, et se asema, jolle meianki oli tarkotus menna, on niin tukossa ihmisista, et kannattaa kiertaa toista kautta. et tuli sit vahan kaveltyy.


paastiin kuitenki ehk noin neljankymmenen minuutin kavelyn jalkee talle sillalle, josta oli paras nakyma ilotulituksille, ja joka oli sit kivasti pakattun ihmisistaki.




yritin ottaa superhienoi ja hyvii kuvii ilotulituksista, mut vaik kuinka saadin ja pistin nojaa sillan kaidetta vasten, ni se yomodi oli niin herkka, et aina heilahti. jonka takia, tassa on eka kuva ilotulituksesta, ja sit vastakkaisesta rannasta, jossa matsurikojut sijaitsi. ja silla joella sillan alapuolella veteli veneita, joissa tanssittii ja laulettii ja katottii hanabia.

ihan mahtava tunnelma !







ilotulitusten loppumisen jalkeen tietysti kaikki suuntas kulkunsa sinne kojuille, jotka nakyy tos viereises kuvas vastarannalla veneiden takana. meno oli niinku huvipuistossa ku aidat saati, et miten jonot menee.







lopult se kuitenki helpotti, sit ku paas ite sinne alueelle aitojen taakse. vaik oli kyl aika tyon ja tuskan takana.






kojuja oli paljon ja ne oli jotain niin erilaista ku suomessa. samoina ehka jotku arpakojut ja naa peruspaikat, jossa sai ostaa ruokaa ( vaikkaki se ruoka oli hiukka different ). oli siel kyl kebab-kojuja ! Ayumi ollu koskaan kebabist kuullukaa, mut vakuuttelin sen olevan ihan alyhyvaa. ei kuitenkaa maistanu : (


syotii siel mita erikoisempii mut tosi hyvii ruokii, suolasta ja makeeta ja naureskeltii erilaisille kojuille. ma pelasinki jtn hamaraa juttuu, mist sit lopulta voitin jonku hello kittypillijutun. lol.



sit taha loppuun viela pari kuvaa, jotta naatte minka nakosena siella oikeen mentiin : D








huom ! en ollu noin kummituksen nakonen koko ajan, taa kuva ei tee oikeutta !



ja loppuillasta tavattiin Misha ihan sattumalta.



nain, bai bai

4 kommenttia:

  1. Ihanaa varmaan on ollu kuljeskella siella ja ainakin tosi erilaista. Kiva kun tapasit Kuraton. Ma kirjotan tata portugalista hotellin paatteelta ja oli kiva lukea sun kuulumisia. Kivaa jatkoa kesalomalle edelleen. Me ollaan iskan kaa taalla viela 3 paivaa ja sit takasin kotiin.

    VastaaPoista
  2. Waaaaah! Toi yukata sopii sulle tosi hyvin! <3 Just hyvät värit ja kaikkee. Ei oo mikää ihme kuule, et jos sua ollaan siellä kateltu ku oot noin kaunis <3

    Tollaset matsurit on varmaa just Japanis aika isoi juttui, varmasti hienoo päästä osallistuu niihin. Jengiä varmaan ihan älyttömästi :D

    VastaaPoista
  3. Vitsi mäkin haluun mennä oman vuoteni aikana johonkin matsuriin ´wwww` on sen verran siistin näköstä puuhaa.

    Toi sun yukata on tosi söpö :D Mulla on vähän samanlainen~

    VastaaPoista
  4. sari : jep, oli kivaa !

    ewerty_ : aww, kiitti ~ olin ite ihan hermona et naytanko hyval yukata paal ku oon niin epajapanilaisen nakone, mut ainaki se naille kelpas XD
    ja porukkaa tosiaan oli ihan sairaasti !

    ansku : mee mee mee ! ihan salee sulki sellanen osuu kohdalle !

    VastaaPoista