perjantai 29. toukokuuta 2009

oh the STRESS

ihan ekana pistan vastauksia noihin pariin kysymykseen, jotka tossa oli heitetty : ) ( kiva huomaa, et oon selvasti tehny asiat erittain selvaks ittestani, ku ei oo kellaan mtn kysyttavaa : D )

Mitä aineita sie opiskelet siellä?
ma opiskelen taalla ihan normaaleita aineita, samoja kun naa japanilaiset, jotka on international luokalla. talla hetkella mun lukkarissa on englantia kolmea erilaista, maailmanhistoriaa, japanin historiaa, kotitaloutta, terveystietoa, kansainvalista ymmartamista ( jossa siis vaan kerrotaan japanin ja muun maailman - lahinna korean ja amerikan - eroista, liikunta, japania, japanin muinaiskielta ( tai jtn---), musiikkia ja matikkaa. sen lisaks mulla on joka maanantai ylimaaranen japanintunti muiden vaihtareiden kanssa.


Osaat sie lukea miten hyvin japania?
talla hetkella osaan lukea ja kirjottaa katakanat ja hiraganat ja sen lisaks osaan lukee ehk tsagal kolme kanjii ja yhen kirjottaa mut im working on it !


Miten helppoa oli tutustua uusiin ihmisiin siellä ?
aika pirun helppoa, ottaen huomioon kuin paljon olin jo joutunu tekee kaikkee yksin, ni rohkeus oli kasvanu plus naa japanilaiset on aika innokasta porukkaa tutustumaan ulkomaalasiin ja vaaleehiuksisiin : D tosiaan, vahan kaikkien kanssa oon sellanen kaveri, mut niita laheisempia pitaa sit ite rupee hakee, et ei ne kylla tyrkylle tullu. mut kylla taalta kavereita loytaa, no question about it.


Joudut sie tekemään kaikki kokeet ja muut kouluhommat myös vai olet sie vaan lahnaamassa siellä tunneilla?
paapiirteittain ma oon vaan lahnaamassa :-------D koska ymmarrysta ei oo viel niin paljon, et pystyisin osallistuu. kyl mul jokaseen aineeseen kirjat on ja sillai, ja periaatteessahan matikka ei oo kielesta kiinni ku numerot on samoja, mut jotenki ei oo ihan iskeny sen opiskelu. plus japanilainen matikka _on erilaista ku suomessa, asiat opetellaan eri tavalla ! for sure !
mut joo, kyl ma liikuntaan ja englannin tunteihin osallistun. ja kotitaloudessa meilla alkaa ruuanlaitto, ni sita meinaan teha kyl.


noniin, siin siis kysymykset jep. lisaa saa tietty ain pistaa jos joku rupee mietityttaa : D
ainii, yks juttu viel ku aiti tos kyseli ainaki sita, et millanen ruokala meil on koulussa ni voin valasta, et--- en tieda : DDDDDD koska, se syodaan bentot aina luokassa ja ruokala on samassa mestassa ku kahvila enka oo siella ikin kayny, mut ihan normilta se nayttaa. ja kahvilas myydaan jtn leipii ja pikkusnaksei mitka voi just olla benton tilalle, mut kuten sanoin, kertaakaan en oo siel kayny :------------------))



sit viel yks juttu-- otsikko viittaa siihen, etta huomenna pitais ostaa gazeton liput eika mulla oo hajuakaan, et onks niita mahdollisuus saada koska nehan menee varmaan sekunnissa taalla.
muttajoo. ei muuta.





ps. paatin, et taa on nyt pelkastaan vaihtariblogi ja loppuu siis sit ku tuun takas suomeen, mut voin kertoo kaikkien iloks, et perustin uuden blogin joka keskittyy muotiin ja sen sellaseen, mut koska sen layout ei oo viela valmis, en linkita osotetta teille viela ::: DDDD

mut liittykaa lukijaks sinne kans ! se on sillee--- puolkaytossa tan mun japaninreissun ajan koska taalla mun mahdollisuudet siirtaa kuvia koneelle on vaha huonot ja langatontakaan en niin kovin usein saa kayttoon, mut koitan sinne jotain merkintoja teha kerta japanissa kuitenki oleilen ja taallahan niit vaatekauppoi loytyy : D mut tosiaan, siita enemman myohemmin !

1 kommentti:

  1. Mikset sit jatka tätä blogia enää vaihtarivuoden jälkeen?

    Mä en oikeesti keksiny sult mitään kysyttävää! :D Toi valas aika paljon toi vastaus noista sun opiskelemista aineista, vaikka olithan sä niistä joistain ennenki jo kertonu. :)

    Kyllä sä ne Gazetton liput saat!! <3 Pakko saada! Iteki stressaan lippui! ;;__;; Tosin An cafen Budokanin keikan.....!

    VastaaPoista