lauantai 31. lokakuuta 2009

there's a feeling i get when i look to the west.

pyydan jo valmiiks valmiiks sita, et tast tulee hyvin ei vaihtaripainotteinen merkinta : (
lahinna rakas ystavani raha on taas paattany lahtee kavelee, joten mitaan en oo ees pystyny tekee vahaan aikaan.
eilen tosin olin karaokessa Ayumin, Arisan ja Mihon kanssa, mut siihenki itseasias lainasin rahat Mishalta, joten--- :___D
ja huomenna on USJ kaynti nro. 2 kiitos okaasanin, joka sai ilmaisliput ja anto ne mulle : Dd mut ei kiitos Miholle, Arisalle ja Sakikolle, jotka lyttas mun ja Ayumin taydellisen suunnitelman siita, et mentais porukalla sunnuntaina ku siel on nyt USJ halloween meneillaan : ((
kysyin sit Mishaa messii, ku ei me haluttu Ayumin kans kahestaankaa menna.

ainii, sain edelliseen merkintaa lukijakysymyksen ( vitsin kiva ♥___♥ ku ei jotenki noit kommenttei tuu : ( ), johon tas kelasin vastaa.

oon seuraillu tätä sun blogia ihan innolla ja ootan aina uutta postausta :D missä vaiheessa sun vuotta sä pystyit ekan kerran puhumaan pelkkää japania koko päivän? mulla on sellanen käsitys, että se kieli olis helppo oppia, mutta ei oo tullu tilaisuutta kysyä keneltäkään :D

aww, oon hirveen ilonen ♥ mm, en tiia tost onko japani niin hirveen helppo oppii, mut uskosin kyl et suomalaisille varsinki on. ku tas on niin paljon samankaltasuuksii ja ainoo antamisseikkaki mita pitaa ajatella on se, ettei lausu r:aa kovana vaan sellasena r:n ja l:n sekotuksena. et sinansa ku sanat on helppo sanoo ja sit ei toi kielioppikaa nii ylivoimasta oo ni isoin opeteltava asia on se, et oppii lukee merkit ja kirjottaa niita. luulisin. tai ainaki mun mielest se on niin : D ja sit ku hiraganat ja katakanat viel oli helppo oppii ni ainoo mis tarttee oikeesti opiskella on kanjit to omou.

mul ei kyl itseasiassa oo tainnu kertaakaa koko vuoden aikana olla sellasta paivaa, jollon puhun pelkastaan japania koska naan meian koulun muita vaihtareita paivittain ja mishan kans tulee puhuttuu englanti-japani-mixia. mut japanilaisten kans vedetaan tietty japaniks ja eka kerta ku kokonaan pystyin puhuu kaikki haluamani asiat japaniks oli joskus--- varmaa kesalla, kesakuussa tai myohemmin. kesalomalla varmaa : D mut voin kertoo, et fiilis oli hieno, ku sain sanottuu sanottavani aina ja sit viel ihmiset tajus ja osas vastaa ja sit ma osasin vastaa ja sit se oliki jo keskustelu !

nii--- siina nyt sit kaikki vaihtariaiheinen talt eraa, nyt naihin taysin epavaihtariaiheisiin.




Kuva loytyy taalta.

Haasteen saaneen täytyy toteuttaa nämä kohdat:
- Kiitä sitä jolta sait tunnustuksen
- Kopioi kuva ja liitä se blogiisi
- Laita linkki keneltä sait tunnustuksen
- Kerro seitsemän asiaa itsestäsi, mitä muut eivät vielä tiedä
- Anna tunnustus seitsemälle
- Linkitä nämä blogissasi
- Kerro näille seitsemälle tunnustuksesta


Kiitos Yumi !


1. oon ollu melkeen vainoharhasen saikky kaikkia kauhuelokuvia kohtaan sen jalkeen, ku tos viime vuonna erehdyin kattoo Saw kolmosen. sita ennen vaan zombielokuvat aiheutti mus hengenahdistuksii, mut nyt ei oo valii enaa mista on kyse. zombit ja kidutus kyl yllari pyllari tulee ekana. en pysty kattoo edes lappakauhua tai komiikkaa, jossa leikitaan kauhujutuilla. ja voin kertoo, et halloween on karuu aikaa, ku ei valii, minka kanavan taalla nyt avaa, ku jotain siella aina on--- tosin, kauhujutuista vampyyrit ei tunnu missaan, kiitos twilightin : D
2. luotan ihmisiin ihan alyttoman helposti. mulla ei taida ittellani olla yhtaan salaisuutta sellasta, jota kukaan muu ku ma ei tietais. tykkaan puhuu ihmisille ja mul on kasitys, et jos ma kerron asioitani kavereilleni, ni ne kertoo omiaan takasin ja koska tykkaan kuunnella muita ni haluun kuulla niiden juttuja haha : D
3. oon sita mielta, et ihmisen mielenterveyteen vaikuttaa se miten ite kayttaytyy ja millanen ymparisto on. sen takii en esimerkiks ite kirjota mtn angstijuttuja nettiin tai ylos muutenkaa koska must tuntuu, et sita vaan lisaa omaa pahaaoloaan silla, et hehkuttaa sita ymparilleen.
sen lisaks mun huone suomessa on taysin pinkki kaikista pikkujutuista seiniin, siel on kukkii ja se on kaikin puolin ihan sairaan sopo ja aion teha siita viel sopomman, ku meen takas. koska sellases paikas ei vaan millaan pysty olee surullinen, to omou.
4. oon kuullu tosi monelt taholt kuin sopo oon, mut oikeesti koitan pukeutuu ja meikata sillai sopon seksikkaasti korostaen sita seksikkyytta. ja sit valil arsyttaa, ku ihmiset ei huomaa mun oikeeta pointtii : (((
5. suomalaiset ernut saa mut arsyyntyy. ja suomalaiset pakkelinaamalissut saa mut arsyyntyy. eika sen takii, miten ne pukeutuu tai miten meikkaa tai milta nayttaa vaan siks, et niiden kaytos on niin tyhmaa, et en vaan saa paahani mahtuu _miks. kukaan ei voita mitaan olemalla toykee niille, jotka ei pukeudu samalla tavalla, fanita samaa bandia tai tykkaa samasta sukupuolesta tai vastaavasti hengaa samassa kaveriporukassa ja tykkaa samasta siiderimerkista. en vaan tajuu.
6. oon miettiny, et yliopiston jalkeen jaisin kotiaidiks. se ei musta oo epatasa-arvoa jos nainen ite haluu jaada kotiin. mut sit toisaalta haluisin naha maailmaa ja lahtee yliopistoon ulkomaille ja sit jaada sinne asuu vaikka lehtitoimittajana. tai turistioppaana.
7. tulevaisuus pelottaa. eika tulevaisuus kolmenkymmenen vuoden paasta vaan tossa parin kuukauden. mul ei oo mtn suomee vastaan, mut sinne on jaany niin paljon asioita, joita en haluis enaa kohdata, et jos vois valita ni jattasin mieluummin tulematta.


en keksi ketaan tahan, mut han tehkoot ken niin toivoo ja se on sit from salla 8)



mm, viel jotain japanista ? no oon tehny listan siita, mita viel haluisin ostaa vaikkei se luultavasti tuu olee ihan mahollista, ku rahaa ei rajattomiin oo--- oon onnistunu tavotteessani ostaa sandaaleita, ja talvikengat, ku pari kuukautta sit loysin tosi halvalla sellaset vaaleenpunaset... uggsit ? siis heh, inuiittisaappaiks ma niit kutsun mut antaa olla : D ja sit onnistuin ostaa sellasen supermuodikkaan karvaliivin ( joka on btg oikeeta janiksenkarvaa, et hyvasti mina ja luonnonsuojelu ) ja ihanan porrosen hupparin, mut viela olis ostettavaa : ( en kuitenkaa saa ostaa kaikkee mita mieli tekee ni listasin paperille sellaset asiat, jotka sil hetkel tuli mieleen = on mun mielessa korkeimpana ostettavien joukossa, ja tahtaan nyt niihin.

aa !

tassa muuten linkki mun lahimpana olevaan kunnon shoppauskeskukseen, jossa on vaatteiden lisaks kaikkee muutaki. vertaan sita shoppailupuolta ite ichimarukyuhun ( shibuyan 109 ), koska HEP 5 on osakan ichimarukyu : DD ♥
sijainti on ihan osakan keskusjuna-aseman vieressa Umedassa ja meitsihan paasee sinne kotoota kymmenessa minuutissa junalla ja viel ilmasiks, ku teen siella junavaihdon, ku meen kouluun ja yfu maksaa koulumatkat, joten hah ! : D
tonne siis tahtaan sit tan viimesen ostosreissuni ( paitsi kenkien osalta ), mut koska sen hintatasoki lahtentelee aika kivasti ichimarukyuta ni siel ei kauheen pitkaan visaa vinguteta D :


noni, mut mennaan siihe listaan !


- cowboybootsit
- porroyokkarishortsit kaveriks mun porrohupparille, jonka ostin jo aikasemmin, ku ei ollu varaa koko asuun heti ( tos kuvas ei harmi kyl nay niit porroshortsei, jotka tol mallil kyl on paalla. toi on niin sopo kokonaisuus ! )
- sopo hattu
- polveen asti ulottuvat korkkarit ( naa on kyl vaan sellasel jos rahaa viela on-listalla oikeestaan )
- ruutumekko-onepiisu
- talvitakki
- joku kiva huppari


ja sit viela sellasia ei vaatetarvikkeita.


- kynsia ja meikkeja suomeen
- gazeton keikkalippu
- hiustenpidennykset ( ne on niin paljon halvempii japanissa, et itken jos en saa ;__; on tas jo paalle vuos haaveiltu. )


okok, tossa jumuiuduin selailee LDSn webbionlinee ja miksei kukaan oo kertonu mulle et siel on ihan jarkyttavan hyvat alet meneillaan nyt ?! : oooooooooo shokku !


nomut, tas taa, antakaa anteeks, ettette oppinu tan merkinnan avul mtn uutta japanivahtarin elamasta ( paitsi ehk sen, et jos ei jo alunperin ollu materialisti - niinku ma - ni taalla sita vahintaan muuttuu : D )

nahaan taas, baibai !

3 kommenttia:

  1. Eiks oo kivaa kun about ainoot kommentit tulee äidiltä :) Yliopisto, jees. Äitiys (koti tai ei) hmm... ei ehkä viel moneen moneen vuoteen. Rahapula: sulla varmaan aina missä tahansa ootkin. Mutta nauti vielä näistä parista kuukaudesta äläkä mieti suomen elämään jääneitä ongelmia. Niit ei ehkä ole enää kun tuut taas tänne. Enjoy Universal!

    VastaaPoista
  2. Mä tossa ehkä kuukaus sitten löysin tän sun blogin ja lukasin sen sinä päivänä, koska mun mielestä tää on kivaa luettavaa. Kauanko sä nyt vielä sitten oot siellä? Osaatko paljon kanjeja? Kuinka kauan olit japanii opiskellu, kun menit sinne?
    Mäkin oottelen innolla tulevia postauksia. :3

    VastaaPoista
  3. tuli mieleen vähän kysymyksii tost vaihtoon lähöst tän postauksen kautta että siis, kuinka hyvä kielitaito tarvitaan jos YFUn kautta vaihtoo lähtee? onks sinne lähties mitää "pakollisii" kanjimerkistöi mitkä pitäis osata sinne lähtiessä(tai siis et millanen kanjien osaaminen sinne ylipäätään tarvitaan)? lisäks oon pohtin paljo sit englannin tärkeyttä, japaniihan siellä puhutaan mut kuten itekki totesit ni englantii tulee aika paljon käytettyy. eli suomeks jos osaat puhuu hyvin japanii tarviitko enkkuu?

    anteeks kauhee kysymyspommitus :D

    VastaaPoista