sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

YFU-rules---- honto ni baka ne ?

noniin, paivitysta taas hetken tauon jalkeen. uskokaa mua, ku sanon, etten huijaa ku kerron, et taal ei oikeesti oo aikaa tulla paivittelee jtn blogii joka paiva. jos ette usko, ni lukekaa toi mun paivarytmi tokaviimesimmasta merkinnasta ( ja ignooratkaa toi random kuvamerkinta siita valilta )

eli siis, tanaan oli YFU orientation tossa paivalla, mut haha kerronki sita ennen vahan eilisesta : ------ )

oltiin kaveriporukalla ( Shiori, Ayaka, Arisa [ josta taytyy mainita se, et kaikilla on hirveen hauskaa ku aannan sen nimen niinku Arisa, ku oikeesti se olis Alisa haha lol ] ja Chisaki ) keilaamassa ja kaytiin pelihallissa ja ostoskeskuksessa ja rahaa palo. ma en tajuu miten naa saa kaytettyy niin paljon ja ma viel jatin puolet kaikesta ostamatta mita ne osti ( esim sellasia peleja, mis voi voittaa pehmolelun, nail meni varmaa 1000 yenii... ) ja silti must tuntuu et meni ihan hirveesti !
ja hei, ekaa kertaa oon syony aamupalan mcDonaldsissa ! :__________D olipahan seki kokemus.

nojoo, mut meil oli hirmu hauskaa kuitenki ja tulin vasta yheksalta illalla himaan takas ( lahin siis yheksalta aamulla, joten laskekaa siita ) ja olin niin vasyny et ei mitaan rajaa. mut oli se silti kivaa, tulipahan hengattuu Osakassa ku valot on jo paalla ja kaikki nayttaa hienolta ja sillon muistin taas miks Japani on, mita on. ja miks ma oon taalla.


demo, sitte tahan paivaan. eli meilloli sellanen tuplayfupaiva tanaan koska eka Riolla oli haastattelu lahdosta ja nyt se miettii menisko jenkkeihin vai Suomeen. arvatkaa vaan kumpaan ma kannustan ~~ ja sit sen jalkeen alko se mun orientation, jossa naki kaikkia tuttuja naamoja ja esimerkiks Katjan !
oli ehk pikkasen ihanaa, enka olis halunnu, et se orientation ikina loppuu ;_____; oli ihan ku olis taas palannu ajassa taaksepain Tokioon, ku joka puolella oli YFU-lippuja ja kaikki oli niin organisoitua ja mentiin minuuttiaikataulun mukaan. uskokaa tai alkaa, mut se oli niin jotenki ihanaa, sillai muistojen kannalta. tosin, koska Maria oli kertonu, et sen orientationis Sendais, se oli nahny Kiyon, ni odotin nakevani vaik Hiron, Rudien tai Erikan, mut sen sijaan siel oliki jotain randomei nevareit ja ma vahan petyin : ((((((
mutniin, sit ku siel oli kaks sellast suht nuorta YFU returneeta, jotka sit tapas mut sen aikaa ku olin venaa Rion haastatteluu, ja se toinen oli siel jo aikasemmin ni oli kyselly mult kaikkee randomii niinku "doko kimashita ? " ja " nansai desu ka ? " ja sellasta. nii ni sit se toinen, joka oli ollu haastettelee yht tyyppii aikasemmin, ni kuiski sille toiselle et " homma ni kiree, ne ! " ja sit ku kaannyin hymyilee ni se oli sillai ihanal ranska-japani-aksentil " you are very pretty " ja sit se toinen oli et " he wants to talk with you " ja ma vaan " hahah " ja sillai. ja sit se kysy, et puhunko ranskaa ja ma sanoin et vahan ja sit se oli et " j`mappelle lkdfjg " ( en muista sita nimee : D ) ja sit ma vastasin et jemappelle Salla ( enka sit tosiaan muista et miten kirjotetaan ranskaa ok ) ja sit se oli et " nice to meet you ".

.... ok, en enaa muista mika mun pointti oli kertoo toi juttu--- joo.

nii, sit nain Katjan ja oli vahan kiva ~~ ja sit meille muistutettiin taas TOPHATSista ja DPDPEDS ( tai jtn ) eli YFUn saannoista, jotka pitais muistaa ulkoo, jotta vois " truly enjoy your time in Japan ! " mut ma en muista-- kukaan ei taida muistaa. japanin YFU on ihan tosi tiukka kaikkien asioiden suhteen ihan tosi.
nojoo, sit meian eka piti esitella ittemme ja hostperhe japaniks siel kaikille ja sit meiat jaettiin erikseen hostot ja gakuseet ja meille sanottiin, et nyt on aika kertoo kaikesta mika pannii ja taa on taysin luottamuksellinen tilaisuus, mitaan ei kerrota hostoille tai minnekaan et valittakaa rauhassa.

ja sit siel porukat kerto, et arsyttaa esim, jos puhutaan vaan englantia ja sit koulunsaannoista ( okok, se olin mina joka niista valitti-- ) ja sen sellasesta ja aina se kuka puhu, ni ne YFU-tyypit oli sillai " aha, mmm, sooo. so whats your name ? " ja kirjotti sen ylos. ja sit ku palattiin takas hostojen luo ni eka siel kerrottiin, et mika hostoi arsyttaa, et tyylii yhel perheel oli ollu ongelman, ettei se gakusee syo mtn japanilaista ruokaa ja siis ei siella nimia mainittu, mut sillai, et kyl siella jokanen sit oman perheensa tunnisti. ja sit kerrottiin, et mitka oli arsyttany gakuseita, et se siita luottamuksesta sitte.

ja sit lopuks mut ja Mischelle pyydettiin viel sivumpaan kertoo vaha tarkemmin niist koulun saannoista ja ongelmista sen kanssa, mika oli ihan tyhmaa, koska ei ne pystyny sanoo mtn muuta ku, et " you must obey the rules and if its really getting annoying, talk to your area representive " ja joo, ehk me tiedettiin toi, plus kumpikaan meista ei oo noudattamassa niita saantoja vaik kuin sanottais. ja siis, kerrottakoon, et kyse ei oo mistaan suuresta vaan lyhyesti sanottuna siita, et muhun ja Mischaan kiinnitetaan tuplasti enemman huomiota mika on ihan ymmarrettavaa ja meille huomautetaan sellasist asioist ku meikista ja such, vaikkei olla viel tehty mtn sellasta mita muut oppilaat ei tekis. ei edes meikata yhta paljon ku muut oppilaat kouluun. etta niin.


ja sitte sen orientationin lopuks meille sanottiin, et joo kiitos alkaa sit pitako yhteytta toisiin YFU-oppilaisiin millaan tavalla koska se huonontaa japanin oppimista. ku ne oli yllattyneit miten hyvii kavereit porukat oli siel ku kaikki heti meni kavereidensa luo. ja me sit kerrottiin, et joo, tunnetaan toisemme, ollaan tavattu Tokion orientationissa ja sillai.
nii, mut siis, se saanto ettei muita saa tavata tai pitaa yhteytta. okok, ymmarran kyl pointin, mut esimerkiks mina ja Katja ollaan kyl aikeis tapaa toisemme pariki kertaa tan vuoden aikan. ei asuta mitenkaan lahekkain mut samassa kaupungissa kuitenki ja Katjan vanhemmat on hirveen huolehtivaisii Katjasta, et se ei saa olla tyyliin yhtaan yksin missaan, joten jouduttiin kysyy, et voisko mun okaasan kysyy sen vanhemmilta et saisko se tulla Osakaan mun luo joku paiva ja sit ne sopi et okok, olisko kesaloma ok ? mut vaan kerran ja meian piti luvata, ettei pideta joka paiva yhteytta ja lol. mut niin, et 2 kk, ja naan Katjan uudestaan ~

ja sit mietittiin kans Mischellen kanssa, et mitenkohan noudatetaan sita YFU-saantoo, ku ollaan samassa koulussa ja kaydaan samalla japanin tunnilla. et pitaisko meian sit vaan ignoorata toisemme vai mita ? taysin tyhma ja turha saanto, jota kukaan ei aio noudattaa, se on varma.


nomutta, asiasta kolmanteen. futis on jees ja ne pojat siella on jees ja jos jaksan kayda siella tarpeeks pitkaan ni ne oppii olee mun kanssa eika pelkaa puhuu tai koskee, joten patient is needed. se on kyl hirveen rankkaa menna heti koulun jalkeen futistreeneihin ja tulla kotiin vasta kasilta illalla. sit sita rupee miettii, et missakohan mun oma aika on ja sillai. en oo ihan vahaan aikaan saanu ees ajatella rauhassa, ku iltasinki oon niin vasyny, et tyyliin nukahdan heti.

koulu on muutenki ihan jees, ottaen huomioon sen, etten koskaan oo oikeen tykanny koulusta missaan muodossa plus tunneilla en tajuu about mitaan ( koska oi, englannin tunnitki on japaniks. ja sit ne miettiii miksei opi englantia puhuu .__. ) ja vihaan aamuheratyksia. jep.
mut naa oppilaat taalla oikeesti tykkaa kayda koulussa. ja ne menee sinne valil jopa lauantaisin ja sunnuntaisin istuu johki kirjastoon ja lukee oppikirjoi tai jotain, mita vittua oikeesti. suomalaisen ajatusmaailma ei oikeesti riita venyy niin paljon.


ainii, pitaa sanoo viel, et tanaan ku tultii siit orientationist ja mietittii mihka mentais syomaa, ni paadyttii lopult sellaseen pieneen mestaan juna-asemal mis on niinku vaan tiski ja siin seistaan verhon takan ja safkataan sellasii rasvasii friteerattui ties mita. ja se nayttaa niin hirveelta mestalta, et aina ku meen aamusin sen ohi kouluun mennessa ni kelaan etten ikina tuu menee tonne syomaan, mut sit tanaan kavi toisin. ja se oli hirveempi paikka ku kuvittelin, niin epasiisti et ei luoja ja hyi helvetti, olin siel ehk viis minuuttii ja menin sit venaa Rioo ja okaasanii ulos, mis ei haissu uppopaistettu rasva niin paljoo. gjdjg hyyiii ! DDDDDDDD ::::


tiistaina ei oo koulua ja ollaan menossa kai poolille uimaan eli siis vesipuistoon, mut nyt on kyl ollu hirveen kylmat ilmat, et en sit tiia mennaanko sittenkaan. ja viikon paasta on golden week, eli viikon vapaata koulusta kaikkien juhlapaivien takii ja hirveet alennusmyynnit joka puolella, mut mul ei oo varaa menna ostaa mtn koska pitaa saastaa toukokuun rahat 3o. paivaan, jollon gazeton liput tulee myyntiin ja ne maksaa 5000 yenii eli 50 euroo ;__; priorisointi ja rahalimitit on niin syvalta.

mut golden weekilla meen ostaa hiusvarin ja kokeilen onneeni, saa naha mita siitaki tulee : ------------------------------- DD


baibai !

4 kommenttia:

  1. Hiusväri, se on hieno asia! :D Ekaa kertaa värjäät siis hiukset sitte Japanissa. ^^ Onks se sun sille host familylle ihan ok...?

    Ja vau!! Miksen mä muistanu, että sä oot menossa kattoo jotai Gazeten livee? Oho oho, vähä cool!!! Sä siis tosiaan OOT menossa!! :D Onnea~ <3

    Äääää sul oli niin paljon asiaa täs et en ees osaa kommentoida :D
    Haa! Mitäs sä sitte viikonloppusin teet? Onks sul lauantaitki kouluu?
    Jaksele siellä maailman toisella puolella! <3

    VastaaPoista
  2. ewerty_ : nosiis, en oo kysyny et onks se ok, mut vois tietty ehk kysyy ennenku tekee mtn XDD mut kyl ma uskoisin, koska naa taalla iteki varjailee koko ajan ja sillai, et ainoo et koulunsaannot kieltaa hiusten varjaamisen, mut ei se mua niin tiukasti koske ja tuskin naa ees huomais jos varjaisin :_D

    dkjfk, ma siis tosiaan oon menossa ! ~ ottaen huomioon, ettei mul oo lippui eika okaasanin suostumusta et saisin menna yksin mut kylla tasta selvitaan ! mullon kuukaus aikaa saada ylipuhuttuu se ~~~

    viikonloppusin ma nukun pitkaan ja sit vaan hengaan himassa, otan aurinkoa, luen ficcei, paivittelen blogia ja vastailen sahkopostetihin tai lahen kavelee ulos tai jtn :--- D mita ikina keksin ~
    mul ei oo lauantaisin koulua, koska mun koulu on julkinen mut esimerkiks Riolla on kouluu lauantaisin koska se on yksityises koulus ja naa maksaa taal ihan hullui summii et se pystyy kaymaan sita !

    jakselenn <3

    VastaaPoista
  3. Tässä oon jo jonkin aikaa tätä sun blogia seuraillut kun Japani kiinnostaa erityisesti sekä kielen, että maan osalta. :D Olisin siis kysellyt tuosta japanilaisesta lauseen sanajärjestyksestä.. Onko jotenkin "mutkikkaampi" kuin Suomessa? (esim. näin meillä Suomessa: Minä menen kaupungille.) Muuttuuko sanajärjestys Japanissa jotenkin? :D

    Ja anteeks tää kysymys, mikä sun mielestä varmaan kuulostaa tyhmältä :DD

    VastaaPoista
  4. Miretta : nosiis... Japanin kielioppi on mul pikkasen hakuses vielä, mut onhan se ihan erilainen ku suomessa. Esimerkiks nyt toi "minä menen"-lause. japanissa verbi on vikana, et se on niinku "watashi wa osaka city ni ikimasu" et se kuulostaa ihan järktttävän tyhmältä jos kääntäis vaik suoraan englanniks.

    just eilen puhuttiin hostojen kans et ainoostaan koreassa on samanlainen kielioppi ku japanissa, muut on kaikki ihan erilaisia.

    VastaaPoista